Το Ρούπελ έγινε … Playmobil και εντυπωσιάζει !!!

Ένα εντυπωσιακό διόραμα Playmobil για τα 80 χρόνια από τη “Μάχη των Οχυρών”, εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο συλλέκτης Τάσος Πανταζόπουλος από τη Θεσσαλονίκη. Χρησιμοποιώντας υλικό από την προσωπική του συλλογή, ο κ.Πανταζόπουλος αναπαράστησε τη σκηνή που οι Γερμανοί αποδίδουν τιμές στη φρουρά του Ρούπελ, μετά τη συνθηκολόγηση και την παράδοση του συγκροτήματος (10/4/1941).

“Είμαι λάτρης της ελληνικής ιστορίας και προσπαθώ μέσω του playmobil να την αναδείξω, γιατί έχω καταλάβει ότι και τα παιδιά την μαθαίνουν πιο εύκολα, με πρώτα τα δικά μου” λέει στο metaxasline.gr ο δημιουργός, που ένα άλλο του έργο εμπνευσμένο από  “Τα μυστικά του βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα, εκτίθεται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος παρουσιάζει  τα έργα του και στην έκθεση “Τhe Comicon”.

 

“Το παρόν διόραμα αποτελεί μικρογραφία ενός πολύ μεγαλύτερου, διαστάσεων 2Χ,5 τ.μ. … που ευελπιστώ να παρουσιάσω κάποια στιγμή σε έκθεση” λέει ο κ.Πανταζόπουλος, που οι παρουσίαση του διοράματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, έχει συγκεντρώσει πολλά σχόλια.

6 – 10/4/1941 …

Καθώς διεξάγεται κατά της Ελλάδος η επιχείρηση Μαρίτα, στην Γραμμή Μεταξά οι τραυματίες του…

Δημοσιεύτηκε από Tasos Maverick Pantaz στις Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Πολιτική Απορρήτου

error: Content is protected !!
metaxasline.gr